Inspirationswebinar för restauranger:

Ta kontroll över ditt matsvinn och bli mer lönsam.

Tid: kl 14.00 den 29/3

Om eventet

Inom den svenska besöksnäringen slängdes det 65 000 ton mat år 2020, enligt Naturvårdsverket (osäker över om jag ska behålla denna mening eftersom det känns som en gammal siffra, även om det är den senaste uppdateringen).Matsvinn är världens tredje största utsläppsbov.

Enligt FN går ungefär en tredjedel av all mat som produceras i världen förlorad, och på global nivå finns idag en målsättning att halvera matsvinnet till 2030.Klimat- och miljöaspekterna är oerhört viktiga, samtidigt som den svenska besöksnäringen inte har råd att svinna mat varken resursmässigt eller pengamässigt.Hur påverkar svinn restaurangens verksamhet?

Varför är det så utmanande att minska matsvinn idag?
Hur kan man minska matsvinn i ett kommersiellt kök?

Vi går tillsammans med Generation Waste igenom de viktigaste delarna, och de snabbaste sätten att få till en effektivare köksverksamhet där ett minskat matsvinn även innebär en ökad lönsamhet.Vill ni ha:

  • Snabbare och enklare rutiner med effektivare inköp?

  • Lättare för att beställa rätt mängd råvaror?

  • Lättare för att organisera lagret?

  • En mer enkel och effektiv inventering?

Passa på att ställa alla era frågor i slutet av webinaret, så ser vi till att svara på dem. Varmt välkomna till det mest matnyttiga webinaret inom restaurang sedan 1999.