Logistik

2022-06-20

PostNord TPL optimerar lagret med AI från Binary Brains

Binary Brains Postnord TPL Bauhaus

PostNord TPL och Binary Brains trampar ny mark efter ett unikt testprojekt för optimerad lagerhållning, där AI bestämmer var artiklarna ska placeras i det 90 000 kvm stora lagret.

Det nya centrallagret på Malmölandet i Norrköping, som PostNord TPL driver för Bauhaus varuhusförsörjning, hanterar närmare 15 000 produkter med en tillväxt på cirka 20 procent nya produkter per år.

Baserat på AI-prognoserna som integrerats i PostNord TPL:s lagerhanteringssystem, NYCE.LOGIC, placeras frekventa artiklar automatiskt på mer tillgängliga platser, vilket genererar en effektivare plockprocess.

”Detta är ett viktigt samarbete för oss då vi tillsammans med Binary Brains och NYCE.LOGIC bygger mot en större vision som vi på PostNord TPL har för våra samlade kunder. Startprojektet med Bauhaus kommer att lyfta vårt erbjudande till en nivå där vi tillsammans kan erbjuda våra kunder mer kontroll över sitt leveransflöde med snabbare leveranstider. Samarbetet innebär även att vi kan optimera hela processen och leverera en bättre kvalitet på konsekvent basis, oavsett säsong eller andra yttre samt interna omständigheter”, säger Patrik Jansson, logistikenhetschef PostNord TPL.

I testprojektet gjorde man en närtidsprognos en till fyra veckor fram för antalet orderrader per artikel och vecka, samt rangordnade artiklar efter antalet predikterade orderrader för att effektivisera logistikflödet. Förutsägbarheten av beställningsfrekvensen testades per produkt med goda resultat. 

”Vårt samarbete med Binary Brains är både intressant och givande, och möjliggör stora fördelar för våra kunder. Den AI-teknologi och avancerad prognostisering som adderas till NYCE.LOGIC WMS bidrar till ytterligare optimering av processer, samt en ännu mer intelligent lagerstyrning. Detta ökar våra kunders effektivitet, lönsamhet och adderar värde i hela försörjningskedjan”, säger Filip Lindblad, Product Manager, NYCE.LOGIC.

Det är med stolthet och glädje Binary Brains är Legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet. Har man besökt detta lager och sett dess storlek förstår man hur viktig optimeringen är. Vi går ifrån en manuell, tidskrävande och mer reaktiv process, till att ta tillvara på all tillgänglig data och göra lagrets logik automatiserad och proaktiv. PostNord TPL är inspirerande att arbeta med, och det märks att de är på tå och innovationsframåtlutade. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete tillsammans”, säger Jacob Kihlbaum, grundare och vd, Binary Brains.

Bildkälla

Andra nyheter